Europa csúcsán... most csak örüljünk!

"Mindegy, hogy egy centivel, vagy egy mérföldel nyersz, amikor végre nyersz... mert csak a győzelem számít, sok évnyi vereség után."

Mostantól senki sem kételkedhet Jurgen Klopp kvalitásaiban. Senki sem vonhatja kétségbe ezt a figyelemre méltó csapatot, amelyet három és fél év alatt a középszerüségből felépített.
Voltak a szívfájdító kudarcok, mint Bázel, Kijev és legutóbb a Premier League idény, amikor mindössze egyetlen vereséggel és rekord számú 97 pontal se tudtunk az élen végezni.

De Klopp tanult a kudarcaiból, mert valjuk be, ebben a döntőben nem a Liverpooltól megszokott teljesítményt láttuk, ez nem a támadó futballról szólt, hanem a védekezőröl. Ez most az egész évben parádésan teljesítő védelem diadal volt és ahogyan az NFL-ben mondják, "a döntőig a támadók repítik a csapatot, de magát a döntőt mindig a védelmek nyerik."
Ez nyilván nem olyan látványos vagy izgalmas a semleges nézőknek, de a győztesek örökre emlékezni fognak rá. Nyertünk mi elég meccset látványos játékkal ebben a BL szezonba a PSG, a Bayern vagy a Barcelona ellen... 

De amikor két elvesztett döntő utàn, újra megkapod az esélyt, akkor csak az jár a fejekben, hogy "Nyerni, nyerni, nyerni mindenáron, mindegy hogyan. Csak haladj át a célvonalon, hogy végre meg legyen az a "kibsszott" trofea, amit évek óta üldözöl, mindegy milyen módon.
Mert mindig az első trófeát a legnehezebb megnyerni, ha az meg van, akkor utánna már jön a többi is. Például az Europai szuper kupa a Chelsea ellen..
De az most még nem érdekes, az még odébb van, az még várhat. Most az ünnepelésnek van itt az ideje, most hogy felértünk az europai klub futbal csucsára, mi szurkolók, a játékosokkal együtt, ünnepeljük ki magunkat. Nagyon ránk fért már... ;) 


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Fény és utána a sötétség... / Michael Owen története

Az LFC rekord összeget kér a mez szállítójától

Pre-Season & Transfer Window 2018