A LIVERPOOLI PARADOXON

Két lélegzetvételnyi Prológus egyetlen mondat elé...

1.➡️ Rossz kedvünk tele..


Nekem azért fájt rohadtúl a Zvezda elleni vereség, mert az a játék, amivel kikaptunk az nem a mi játékunk volt. Közelében sem volt annak, amit megszoktunk az elmúlt évben a csapatunktól. Ilyen semmilyen játékkal jobban fáj a vereség, sőt ilyen reménytelen játékkal még egy óriási mákkal kiszenvedett gyözelem se okozna igazi örömöt... Emlékszem az elmult 2 évben amikor nem volt szerencsénk és hiába játszottunk jól mégis kikaptunk, akkor azzal vigasztaltuk magunkat, hogy inkább ilyen szemre egyre tetszetősebb játékkal kapjunk ki, mint olyan botrány fos, élvezhetetlen játékkal nyerjünk, óriási mákkal 1-0-ra mint a tróger MU szokott. Mert büszkék voltunk rá, hogy nekünk meg van a stilusunk nincs szükségünk bírói segédlettel, "semmire befújt" tizenegyesekkel szenvedve gyüjteni a pontokat. Ugy voltunk vele, hogy szépen játszunk, szépen halunk meg, lehet minket szeretni, vagy utálni, de legalább mi vagyunk valamilyenek. Nem "semmilyenek" mint Mourinho csicska csapata... És ez nekünk sokat jelentett, még akkor is ha ennek az volt az ára, hogy idönként értelmezhetetlen módon kikaptunk ilyen Swensea féle "faszba sincsenek" csapatoktól.
Aki azért kezd el szurkolni egy csapatnak mert az mindig nyer, "sok csilliárd euroért vett, galaktikus pléjerekkel", az nézegesse a Reál Barsza Péesgé Cityt meg hasonlókat. Annak nem való a Liverpool FC. Ez van. Nem lehet mindenkiből táncos komikus.

2.➡️ WTF or OMG?

Az a fajta játék, amit viszont akart látni a pályán a játékosoktól a Klopp&Buvac páros az tavasszal a BL menetelés idején vált tökéletessé. Ekkora állt össze minden, ami egy ilyen intenziv, gyors és agresszív támadó játékhoz kell. Megtalálták a játékrendszerbe leginkább illő minőségi játékosokat a kulcs posztokra, akiknek nem csak a technikai tudása, de a gyorsasága is megvan. Meg volt a sebessége a csapatnak, de még sem voltak csapágyasra hajtva, mint az első két évben, amikor a bajnokság felére tulajdonképpen elfogyott a jàtékos keret. Végre megfelelően működött a "time management" vagyis különálló szakaszokra osztották be a 90 percet. Egy eleve gyors, de nem túl hajszolt alapsebessége volt a csapatnak, de mind a két félidőben volt egy legalább 15 perces olyan szakasz, amit nagyon megnyomtak. Ebben az idöszakaszban olyan hyper intenziv, gyors támadó presszinget produkáltak, hogy az ellenfélnek még az is gondot okozott, hogy kihozza a labdát a saját tizenhatosa előteréből. Erre mondta Guardiola, hogy mindkét Anfielden elszenvedett vereségük alkalmával, volt egy negyedóra, amikor az addig jól müködö játékuk összeomlott taktikailag, mind a két meccsen ebben a 15 percben kaptak 3 gólt. 


Egyébként Hegedűs Henrik emlitette meg, (a Liverpool - PSG mérkőzés előtt az M4 sport felvezetőjében) hogy egy ismerőse invitálására részt vett a prágai Sport egyetem Edző képzőseinek nyilt konferenciáján. A Leicester cseh származású video ellemzöje Alex Termek volt az egyik meghívott vendég, aki az "ellenfél játékának kontrolálása" témában épp a Liverpoolt hozta fel példának. Elmondta, hogy a Vörösök játékában vannak olyan idöszakok amikor teljesen áthelyezik a játékot a másik csapat térfélre, lezárjàk a passzsávokat és végtelenségig leszülítik a terület igy totális nyomást helyezenek az ellenfélre. Ezt annyira gyorsan és agressziven csinálják, amit képtelenség kontrolálni, igy az egyetlen amit tehetsz, hogy igyekszel minél kisebb veszteséggel megúszni. 

Hogy mindezt miért tartottam fontosnak leírni, mert nagyon jól példázza azt, hogy már a Poolhoz semmilyen szinten nem kötődö kívülállók számára is, mennyire egyértelművé vált, hogy a Liverpool nem, hogy egy de inkább két szintet lépett felfelé a múlt idényben. De...
[most gondoljatok ide egy hosszú hatás szünetet, mert egy olyan paradoxon következik, amit nehéz megfogalmazni.]
Mert egyrészről jogosan vetődik fel a kérdés: Ha a játékunk valóban annyira összeállt koncept egésszé, akkor most miért nem tűnik annak? Hisz adná magát a dolog, hogy ha előző idényben olyan szinten jól működött a játékunk, hogy BL döntőig meneteltünk nulla keret mélységgel és sérülésekkel súlytottan, akkor most minőségi játékosokkal megerősítve miért tünik sokszor körülményesnek és ötlettelennek? Ezzel a csapattal hasítanunk kéne a bajnokságban és a BL-ben is. Aztán meg még sem... khmmm... illetve mégis.
Mert másrészről, ha csak a számszerü tényeket nézzük, akkor a bajnokságban 11 forduló után veretlenül állunk a tabella második (harmadik) fokán a Chelseával egyforma pontszámmal és kettővel vagyunk lemaradva az éllovas Man.Citytől. (Még soha nem kezdtünk 11 veretlen meccsel a Premier League történelmében) Ja és a BL csoportunkban is továbbjutó helyen állunk, két meccsel a csoportkőr vége előtt.
Ennek ellenére mégis keserű a szánk íze...
🔥 Hát basszameg asszem ez az igazi -más csapatok szurkolóinak értelmezhetetlen jelentés tartalmu - "LIVERPOOL WAY" aminek "ha nem vagy a része, akkor soha nem fogod megérteni."

⏯ Na most a prológus végeztével, jöjjön a egyetlen mondat ami az én véleményem az eddigi szezonunkról:

  • A védekezésünk sokkal jobb mint tavaly volt, de most már térjünk vissza a heavy metal futballhoz kurva gyorsan.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Fény és utána a sötétség... / Michael Owen története

Az LFC rekord összeget kér a mez szállítójától

Pre-Season & Transfer Window 2018