Tudtad-e hogy? Hét dolog a BL-ről és a Liverpoolról

01. A Liverpool az egyetlen csapat a többszöri döntősök közül, amelyik minden BL (BEK) döntőjén az elsőszámú, mezében játszhatott. A mostanin is abban fog...



02. A Liverpool 24 fős keretében, amit a Kijevi döntőre neveztek, van egy BL győztes tagja. Ugyanis a 2013-ban diadalmaskodó Bayern München, BL keretének tagjaként Emre Can 20 évesen megkapta a győzteseknek járo arany medált.



03. Ahányszor a Liverpool Portugál ellenféllel került össze a BL-ben és sikerűlt tovább jutnia, megnyerte a Bajnoknok ligáját.



04. A Liverpool játékosai ha megnyerik a BL-t akkor 400 ezer fontot kapnak fejenként, kivétel nélkül mindenki, még azok is akik soha nem léptek pályára ebben a BL szezonban, de csereként legalább egyszer ültek már a kispadon. Ez pontsan megfelel annak az összegnek amit a Real játékosai kapnának siker esetén. Azonban Real Madrid elnöke válaszul 2 millió fontra emelte a győzelmi prémiumot, hogy ezzel is érzékeltesse a két klub közötti különbséget.



05. Mindkét csapat játszott már a döntő helyszínének helyet adó stadionban.
A Liverpool kétszer, mindkettőt megnyerte és még gólt sem kapott (1-0, 2-0)
A Real Háromszor de csak az egyszer tudott győzni, egy döntetlen és egy vereség mellett.



06. A Pool mind az 5 BL/BEK győzelmét, fehér mezben játszó csapat ellen nyerte. Kijevben a Real Madrid fehérben fog játszani.



07. Mindössze egyetlen csapatnak sikerült eddig BL-t nyerni, a selejtezőkből indulva, a Livperpoolnak 2005-ben. 


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Fény és utána a sötétség... / Michael Owen története

Az LFC rekord összeget kér a mez szállítójától

Pre-Season & Transfer Window 2018