BL döntő felvezető 2.rész "Az ellenfél szemével"

Azt, hogy mi Pool fanok, hogyan látjuk a döntő esélyeit, hogy mi a véleményünk a Real Madridról, azt az elmúlt hetekben több BL döntős poszt, komment szekciójában is kitárgyaltuk. Viszont egyre nőt bennem a kíváncsiság, hogy vajon az „ellenoldalnak” mi lehet a véleménye a Liverpoolról, a Real Madrid formájáról, a döntőről és az esélyekről. Ezért úgy gondoltam, hogy legyen a felvezetők között egy olyan poszt is, ahol a Real Madrid egyik elkötelezett hívének a véleménye olvasható.


Ibrányi Zsolt még a nyolcvanas évek közepén lett a Blancok rajongója, Emilio Butragueno miatt. A kétezres években, ő vezette a Blogteren, a nagyon népszerű "Royal Blanco" RM blogot 7 éven át, blogszolgáltató megszűnéséig. A blog írással azóta felhagyott és nem tagja a "százszámra" található un.: RM rajongói csoportoknak sem a facebookon. Mint mondta, egyszerűen azért, mert nem igazán van kedve, abban a „picsogo dilettantizmusban részt venni” de rajta tartja az úját a csapata ütőerén. Naprakész a hírekből és egy baráti társasággal évente többször is megnézi a Bernabeu stadionban a kedvenceit. Legutóbb a Celta Vigo elleni 6-0-ás meccset látta élőben.

- Mennyire lepett meg, hogy a Liverpoollal játszátok a döntőt, nem pedig a jól megszokott BL csapatok egyikével, mint az Atletico, Bayern, Juve, PSG, Barca?

- Nem mondom, hogy nem lepett meg, de igazából amikor kialakult a legjobb négy mezőnye, akkor arra tippeltem, hogy a Pool lesz az egyik csapat a döntőben. 


- De gondolom az őszi csoport meccsek idején, az Angol csapatok közül nem a Pool lett volna, akit a döntőre is esélyesnek tartasz.

- Hát nem. Viszont a La Liga mellett a Premier League mérkőzéseit is elég gyakran nézem a tévében. És a Liverpoollal kapcsolatban az volt a véleményem, hogy az a fajta gyors és igen erősen támadó pressingen alapuló foci, amit a Klopp féle Liverpool játszik az bizony versenyképes lehet a BL-ben is. De igazából az 5 Angol induló közül a United kivételével a másik 4-röl ugyan ezt gondoltam. Viszont csak a Guardiola féle Cityt láttam olyan kvalitásúnak, amelyik képes lehet eljutni az elődöntőig, sőt a döntőig is. Ez azért volt, mert úgy gondoltam, hogy a Liverpool a kieséses szakaszban, ahol várhatóan nálánál erősebb, de minimum vele egyszinten lévő gárdát kap ellenfélül, kénytelen lesz feladni a saját játékát és az ellenfélhez igazitani a taktikát. És ha ez megtörténik, vagyis a megszokott játéka helyett egy idegen szerepbe kényszerül, na ott lehetnek majd komoly gondjaik. Mert az hogy a Man.City mindenkivel szemben, ugyan azt a tőlük megszokott ellenállhatatlan focit játszhatja, és soha egyetlen pillanatra sem volt kell az ellenfél játékához igazodni abban semmi meglepő nincs. Nekik meg van hozzá a megfelelő erőségű és minőségi játékos keretük, hogy ne nekik kelljen másokhoz igazodniuk, bármilyen erős ellenfélről is legyen szó, hanem azoknak ö hozzájuk. A többi angol klubról viszont ezt nem feltételeztem... Aztán a kieséses szakaszban a Porto elleni idegenbeli meccs volt az, ahol először felkaptam a fejem. Emlékszem egy időben volt a két meccs, mi a PSG-vel, ti a Portoval játszottatok. Amikor végetért a meccsünk, ránéztem a telefonomon a netre, felugrik egy statisztika hogy 12 lövési kísérletből, 7 kaput eltaláló lövése volt Klopp csapatának, mondom "ez igen, voltak ám helyzetei rendesen a Poolnak ebben a 90 percben" Rá is nyomtam a posztra és kiderült, az csak a második félidő statisztikája volt és a meccs egészét nézve ilyen 18 lövési kísérlet abból 12 kaput eltaláló és 0-5!!! Na ott akkor hirtelen letettem a fejem az asztalra, hisz ez nonszensz statisztika és eredmény idegenben, a BL kieséses szakaszában, ahol már nincs szakadéknyi különbség a csapatok között. Aztán másnap meg is néztem a sport tv-n a meccs ismétlését, és csak lestem, hogy ezeknek tök mindegy, hogy a BL kieséses szakaszában a veretlen Portugál bajnok az ellenfél -ráadásul idegenben- vagy a Huddersfield. Ha ezek a saját játékukat játszák bármeddig eljuthatnak... 


- Ja, és erre megkaptuk a Man.Cityt ellenfélnek, akiknek mint te is kifejtetted szintén az az erősségük, hogy nem adják fel a saját játékukat soha.

- Igen, és milyen fura, hogy mégis ez lett végül a vesztük. Megkapták ellenfélnek az egyetlen olyan csapatot, amelyiknek pont az a játék fekszik igazán, amit a City mások ellen nagyon hatékonyan és jól játszik. Na a City földbe gyalulása után, már simán el tudtam hinni, hogy ez a Liverpool bizony döntő esélyes.

- Rátérve a döntőre, a csapból is az folyik, sőt ezernyi nyilatkozat jelent már meg arról, hogy a Real simán behúzza a BL-t.

- Igen? Akkor ne olvass annyi spanyol bulvár lapot, nem tesz jót az egészségnek. Csak kattintás szám növelő, félig sem igaz hülyeségeket adnak olyan emberek szájába, akik nem is nyilatkoztak nekik. Baromság az egész... Én az elhíresült Gento féle „tortás” nyilatkozaton kívül nem tudok más hiteles forrásból származó lenéző nyilatkozatról.  A spanyol pletyka lapok, kábé annyi igazságot tartalmaznak mint, ha a Daily Start vagy a s*n-t olvasnád, nettó hazugság az egész. Ha az én véleményemre vagy kíváncsi, szerintem pokoli 90 perc vár ránk. A Liverpoolnak két hete volt a felkészülésre és biztos vagyok benne, hogy nem a semmiért vonultak a szuper modern Marbellai edző táborba. Regenerálodhattak és ahogy Kloppot ismerem módszeres alaposságal begyakorolták a követendő taktikát. Kipihentek lesznek és ultra motiváltak, hisz életük meccsén játszhatnak, igy alighanem kifulladásig meghajtják ezt a 90 percet irgalmatlan módon. Éppen ezért engem erősen meglepne ha a jelenlegi helyzetünkben, bárki is nagyképűen merne nyilatkozni az újságoknak. 


- Miért, milyen a jelenlegi helyzete a Real Madridnak? Annyit tudok csak, hogy elég gyatra idényen vagytok túl.

- Az nem kifejezés. A mostani Real egy rosszul súlyozott kupacsapat, amelyik bárki ellen tovább tud menni 2 meccsen, de a bajnokság megnyeréséhez szükséges, rendszeres kiegyensúlyozottság hiányzik belőle. A rendszeres 1 gólos győzelmekkel nekem nem lenne problémám, csak meg kellene tanulni, hogyan kell csinálni őket, mert az idén ez nagyon nem megy. Azt látom, hogy a rangadókra összeszedik magukat, de a kicsik ellen képtelenek felpörögni. Ez egy nagyon veszélyes dolog, mert a motiválatlanság hamar kiégettséghez fog vezetni... Nem azt mondom, hogy néha napján, mondjuk a Bilbao ne nyerhetne Madridban (még ha neccesen is) de a Levante erősségű csapatok ellen elszort "húszon akárhány" pont, vicc kategória. És nagyban hozzájárult ahhoz, hogy el is menjen a bajnokság. Mindenki hangoztatja, hogy a klubnak nem csak formális, hanem tényleges reformokra lenne szüksége, már csak a húzó játékosok életkora miatt is. De Zidane egyenlőre nem mer annyira „formabontó” lenni, hogy például CR látható fizikai és Benzema mentális problémái ellenére, ne a papíron legerősebb kezdőt tolja fel az éles meccseken. Ezzel érthetően magát védi, mert ha így kap ki, akkor nagyon leegyszerűsítve azzal védekezhet, hogy „ez van, mit tehettem volna még? ”  Ha viszont CR-t és Benzemat otthon hagyja a rotáció miatt, és a csapat kikap, mondjuk a Gironától, akkor jönne az össztűz, hogy „miért nem vitte őket, velük meglett volna a győzelem.” Perez meg kérdőre vonná: Micsoda egy felelőtlenség ez Zidane elvtárs”!  Igy Zizu tökéletesen két tűz között van... A keret egy részét mentálisan le is blokkolta, hogy a csapatban, egyesek érinthetetlennek tűnnek, és az egyre gyakoribb alibi teljesítményük minden következmény nélkül marad. Az is komolyan elgondolkodtató, hogy csak a szerencsének köszönhető, hogy a szezonban, félholtra hajszolt Modric, Kroos, Casemeiro és Marcelo csak nagyon rövid időre dőltek ki… Mázli. De ez hosszú távon tarthatatlan állapot  De inkább nem is folytatom, mert napestig tudnám ragozni, hogy mitől volt ilyen  „csodás” az idényünk.... 


- Rendben akkor már csak egy tippet kérek még ide a végére.

- Nehezebbet nem is kérhettél volna. Szerintem ebben a meccsben simán benne van az is, hogy kikapunk vagy 3 góllal, meg az is, hogy nagyon simán nyerünk 4-el. De szerintem egy szoros, valószínűleg gólgazdag meccsen, győzünk mondjuk 3-2-re. És a te tipped mi?

- Az én tippem? 4-1-re nyer a Real.... Ne nézz rám úgy mint, aki még nem látott hülyét. Babonából minden nagyobb meccs előtt vereséget jósolok. És mivel kurva szar jós vagyok, mindig az ellenkezője szokott bejönni... 


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Fény és utána a sötétség... / Michael Owen története

Az LFC rekord összeget kér a mez szállítójától

Pre-Season & Transfer Window 2018